2022-03 Ukraine Stanley

2022-03 Ukraine Stanley

4 maart 2022

Pasfoto Stan Bergman  Een bericht van Stanley M. Bergman


Geachte klanten,

Hiermee willen wij een update geven over de manier waarop Henry Schein omgaat met de humanitaire crisis die zich ontvouwt in Oekraïne, en de potentiële gevolgen van het uitbreken van deze oorlog voor onze toeleveringsketen en wereldwijde activiteiten.

In de allereerste plaats gaat ons hart uit naar de onschuldige slachtoffers van deze oorlog. Wij zullen ons ten volle inzetten om de burgers, die zich midden in een gewapend conflict bevinden, te helpen door het ondersteunen van medische teams die het leed van mensen in Oekraïne en van Oekraïense vluchtelingen verlichten. Net als vele anderen, op ieder continent, zijn wij diep geraakt door het uitbreken van de oorlog en het verlies van levens. Wij kunnen slechts hopen dat er snel een einde komt aan de oorlog in Oekraïne en dat het leed zo veel mogelijk beperkt blijft.

Daarom ondersteunt Henry Schein het Oekraïense volk en de mensen die op de vlucht zijn voor deze oorlog met een eerste donatie van ten minste $ 350.000 contant en in hulpgoederen. Samen met onze vaste partners voor humanitaire hulp zullen wij ervoor zorgen dat de goederen veilig in de regio worden afgeleverd. Verder zullen Henry Schein en de Henry Schein Cares Foundation voor iedere donatie tot $ 25.000 van leden van Team Schein, hetzelfde bedrag bijleggen om het snel groeiende humanitaire leed te verzachten.

De toeleveringsketen lijkt niet rechtstreeks getroffen door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Met ons schaalvoordeel en de expertise van Henry Schein in toeleveringsketens werken wij continu samen met ons wereldwijde netwerk van leveranciers om verstoringen tot een minimum te beperken. Mochten er tekorten van een specifiek product optreden, dan zal Henry Schein er alles aan doen om alternatieve producten beschikbaar te stellen. Wij houden u in elk geval op de hoogte bij ingrijpende veranderingen in de wereldwijde toeleveringsketen van medische producten en eventuele andere consequenties voor onze activiteiten. 

Nog een laatste woord. Deze oorlog is persoonlijk voor mij. In februari 1936 ontvluchtten mijn ouders Nazi-Duitsland om te ontkomen aan vervolging en de toenemende oorlogsdreiging in Europa, en vonden hun toevlucht in het Zuid-Afrika van voor de apartheid. Als zoon van vluchtelingen ben ik geschokt en verbijsterd door het hernieuwde uitbreken van oorlog in Europa, 77 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel wij nu onmiddellijk moeten reageren op de gevolgen van de humanitaire crisis, zal er op langere termijn nog veel werk verzet moeten worden door mensen van goede wil om de waarden van een vreedzame wereld  na te streven. Dat werk is nooit helemaal gedaan, zoals ook nu weer pijnlijk duidelijk wordt, maar belangrijker dan ooit om te voorkomen dat deze eeuw net zo'n tijdperk van strijd en leed wordt als de vorige.

Het is een voorrecht daarin met u zij aan zij te mogen staan.

Hartelijke groet,

Handtekening Stan Bergman

Stanley M. Bergman
Chairman of the Board en Chief Executive Officer