Practice Green

Practice Green

Henry Schein lanceert Practice Green

Het nieuwe initiatief moedigt professionals in de gezondheidszorg aan om groener te ondernemen en zich gezamenlijk in te zetten voor ecologische duurzaamheid.

Almere - 9 januari 2023: Henry Schein Medical kondigt Practice Green aan, een initiatief dat is bedoeld om zowel de eigen organisatie als anderen aan te moedigen om milieuvriendelijker te werken en te verduurzamen. Samen werken aan een gezondere planeet.

De Wereldgezondheidsorganisatie verwacht dat er door klimaatverandering tussen 2030 en 2050 ongeveer 250.000 extra sterfgevallen per jaar zullen zijn als gevolg van ondervoeding, malaria, diarree en hittestress. Verpleegkundigen [en andere professionals in de gezondheidszorg] kunnen een positieve bijdrage leveren bij de communicatie met patiënten en families, om te helpen emissies in zorginstanties te verminderen en strategieën om zorginstellingen en gemeenschappen te implementeren en beter voor te bereiden op de gezondheidseffecten van klimaatverandering, zoals wordt aangegeven in een rapport van PubMed.gov.   

Met Practice Green plant Henry Schein een zaadje in hun kernwaarden om hun groene portfolio uit te breiden met milieuvriendelijkere, duurzamere oplossingen en producten. De producten in de Practice Green-portefeuille zijn zorgvuldig door Henry Schein als 'groen' geselecteerd op basis van de marketinginformatie die de leverancier voor het product heeft verstrekt. Op basis van een ja op één van de volgende 5 vragen kunnen producten als groen worden bestempeld: is het herbruikbaar, bevat het gerecyclede materialen, kan het gerecycled worden, is het biologisch afbreekbaar of afkomstig van een duurzame bron.

"Practice Green staat symbool voor het streven van Henry Schein om klanten de nieuwste, innovatieve producten en oplossingen te bieden die helpen hun efficiëntie te verbeteren, de zorgverlening te optimaliseren en patiëntenzorg van hoge kwaliteit te bieden. Met dit programma zetten wij ons in om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten die zich zorgen maken over de impact van hun organisatie op het milieu. Wij zijn ervan overtuigd dat wat wij nu doen bijdraagt aan de bescherming van de aarde, onze natuurlijke hulpbronnen en een gezondere wereld voor iedereen."

Het programma begint in januari en zal in de loop der tijd uitgebreid worden met nieuwe producten, diensten en oplossingen.

Practice Green sluit aan bij de toewijding van Henry Schein om zijn invloed op het klimaat te verminderen, afval te verminderen en waardevolle materialen te recyclen en te hergebruiken terwijl er slim en efficiënt gebruik wordt gemaakt van energie en waterbronnen. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar betere manieren om zijn koolstofemissies en andere milieueffecten te meten, controleren en hierover verslag uit te brengen. In 2021 ondertekende Henry Schein de Business Ambition for 1.5⁰C van het Science Based Targets-initiatief (SBTi), waarbij het bedrijf zich verbindt tot het vastleggen van een wetenschappelijk onderbouwde langetermijndoelstelling voor het terugdringen van de CO2-uitstoot, om zo tegen 2050 tot een netto-nul uitstoot te komen.

Klik hier voor nog meer informatie over Practice Green.