Specula voor Oeganda

Specula voor Oeganda


Specula voor Oeganda

Heeft u metalen specula die u niet meer gebruikt?
U kunt deze doneren om de vrouwenzorg in Oeganda te verbeteren.

Wings of love
De Nederlandse stichting Wings of Love steunt CCMC, een klein ziekenhuis in het binnenland van Noord-Oeganda. Het afgelopen jaar hielpen zij ongeveer 8.000 mensen. Dit zijn vooral de meest arme en kwetsbare mensen uit de omgeving. Zij komen naar dit ziekenhuis omdat de zorg hier vaak gratis wordt verleend of tegen een hele kleine vergoeding.

Een van de doelen van CCMC is de toenemende verspreiding van baarmoederhalskanker en de daarmee samenhangende sterfgevallen in de gemeenschap terugdringen. Dit wordt gedaan door het geven van voorlichting over het ontstaan, het herkennen van symptomen, de oorzaken en de risicofactoren van baarmoederhalskanker. Ze bieden ook gratis screening aan op baarmoederhalskanker voor vrouwen van 18 tot 59 jaar. Voor veel vrouwen is het ziekenhuis letterlijk en figuurlijk te ver weg. Regelmatig trekt er een team van verloskundigen en verpleegkundigen ver het binnenland in om ook daar vrouwen voor te lichten en te screenen. Op deze plekken is er geen schoon water en elektriciteit en kunnen de materialen niet schoongemaakt worden. Daarom is het een grote wens van dit team om 200 metalen specula te hebben, zodat ze zo veel mogelijk vrouwen kunnen gaan screenen tijdens een outreach. Pas bij terugkomst in het ziekenhuis zal het mogelijk zijn om alle materialen weer te steriliseren.

Henry Schein Medical en Stichting Wings of Love willen CCMC graag helpen bij hun doelstelling om 200 metalen specula te verkrijgen. Dit hoeven geen nieuwe specula te zijn. In Nederland worden steeds meer disposable specula gebruikt en we zouden heel graag van deze groep verloskundigen, huisartsen en ziekenhuizen de oude metalen specula willen inzamelen voor Oeganda. Alvast bedankt voor uw hulp!

Hoe
Stuur uw metalen specula voor 1 juni 2023 gratis op naar ons antwoordnummer:

Henry Schein Medical
T.a.v. specula voor Oeganda
Antwoordnummer 315
1300 VB Almere